news

ABANTE GALLERY

HORNSGATAN 44  118 21 STOCKHOLM

ÖPPETTIDER

TI-TO 12-18 FR-SÖ 12-16

E POST abante@abante.se

Vi är glada och stolta att en av våra kostnärer Ulrika Lindblom har blivit antagen till Liljevalchs Vårsalong.

Vi kommer också visa Ulrikas senaste verk under hennes separata utställning våren 2020.


Barbro Christoffersson är Region Västmanlands Kulturstipendiat 2019

Efter 40 år i Hjo är Barbro åter bosatt i födelsestaden Västerås.

Hon är målare och grafiker och arbetar med allmänmänskliga känslor och upplevelser såsom att känna sig ensam, utsatt, mâl place och här får ofta flickan stå som symbol.

Hon finns representerad i ett flertal, kommuner, regioner, Sveriges Riksdag och ingår i samlingar. Förra året var hon i Japan där hon nu finns i samlingarna på Tama Art Museum i Tokyo. Sedan september 2019 finns hon representerad på The Regional Art Museum i Krasnodar i Ryssland. 


Barbro har varit projektledare för och med konstnärer under många år på Skaraborgs Konstgrafiska Verkstad i Skövde och på Skövde Konstmuseum haft konstvisningar för personer med demenssjukdom.

ÅSA ELMSTAM

MORE THINGS

15-18 maj  2019

Vernissage 15 maj kl. 16-19.


Nya säsonger för med sig nya trender för hemmet, för kroppen, för identiteten, ut med det gamla in med det nya. Vi köper mer och mer. En konsumtion som ökar för varje år som går, där försäljningsrekorden måste öka för att få marknaden att fungera. Vi handlar trots att de flesta borde vara medvetna om att vår konsumtion är rent oetisk i denna klimatförändringens tid.

 

”More Things” är en fortsättning på min tidigare utställning ”Things” som ställdes ut första gången i sin helhet 2016. Projektet har sitt ursprung i min klimatångest som startade för 12 år sedan. Jag har sedan dess jobbat med objekt i serien Things för att kanalisera min ångest. Jag har fokuserat på konsumtion och överkonsumtion som tema och problematik ledandes till klimatförändringarna. Inte minst ligger det en problematik i att jag som konstnär/formgivare är en del av konsumtionens näringskedja själv.